HTML

egykor(i)iskola

egykor iskola, most mikrotérségi tudásközpont. Két hét alatt változott ekkorát és nekem tátva maradt a szám.

Utolsó kommentek

Skype

My status

2008.04.17. 12:13 ojcabojca

Föld Napja





A Föld Napja Kunszigeten.

Kunsziget község Győr közelében fekvő csendes kis település. Természeti környezete, a Mosoni-Duna közelsége miatt csodálatos. Az itt élő emberek szorgalma, szép utáni vágya mindig meghatározta a falu és környezete képét. Az erdők, dűlőutak megtisztítása, a kaszálók rendbetétele ugyanúgy hozzátartozott a „módjában” elvégzett munkához, ahogyan a kertek megműveléséhez a virágágyások, virágos előkertek kialakítása. Büszkeséggel néztek végig a munkájuk nyomán virágzó környezeten.
Ezt a mentalitást a falu mai lakói is örökölték. Nem véletlen, hogy több ízben nyertük el a Virágos Magyarország mozgalom első díját. Utcáink, parkjaink, árkaink rendbetételében az iskola diákjai is segítenek. A környezettudatos nevelés nálunk tettekkel kezdődik. Évről-évre megrendezzük azt a szemétszedő akciót, amellyel a Föld Napjára emlékezünk. Így történt ez idén is. Április 24-én az első három óra megtartása után osztályonként indultunk el faluszerte, hogy az árkokban talált szemetet zsákokba rakjuk és megfelelő helyre szállítsuk. Községünkben régóta megszokott látvány a szelektív hulladékgyűjtő konténer. A megfelelő hulladék ide került. A többi zsákot a szakemberekre bíztuk.
Bár néha olyan érzés fogja el sokunkat, hogy minden megtisztított terület helyén újabb szeméthalom születik –főleg így van ez sajnos a Duna árterén- mégis jobb volt végignézni így a falu utcáin. A virágzó gyümölcsfák látványa, a sok évelő virág a házak előtt, a gondozott közösségi helyek igazán szép látványt nyújtottak.

2006. 04. 24

Az esemény 2006-ban készült weblapja

Szólj hozzá!

Címkék: hétköznapok


A bejegyzés trackback címe:

https://kunsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr65429725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása