HTML

egykor(i)iskola

egykor iskola, most mikrotérségi tudásközpont. Két hét alatt változott ekkorát és nekem tátva maradt a szám.

Utolsó kommentek

Skype

My status

2008.06.19. 19:06 ojcabojca

A VA ámokfutása vélhetően lezárul a rábaközi iskolákban.

Nem kekeckedés, csak hogy az események követhetőek legyenek a Kisalföld Online oldalai alapján is. Azon túl tanulságosak a kommentek

Tényleg lehet, hogy "anyátlan" tagiskola lesz Kunszigeten, vagy maradt még tanár/diák Győrben?

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kunsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr61529601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

érdekelt 2008.06.22. 11:51:43

elvileg (?) csaka régi iskoláról írnál...

ojcabojca 2008.06.22. 19:33:40

Nem baj szívesen elismétlem a kedvedért, hogy miről írok és miért

Sokan nem tudták, sokan hamar elfelejtették, hogy a Kunszigeti Általános Iskola betöltötte hivatását. Érdemes megörökíteni azt a munkát, amely 1990-ben kezdődött és 2007-ig tartott. A blog egyfajta iskolatörténet.

Sok emlék köt ide (mint született kunszigetit), az olajos padló illata elsős koromban, a modellező szakkör alsósként, a padlás átalakítása társadalmi munkában korszerű iskolává, a legszebb rajzterem, amelyben valaha dolgozhattam, és több száz arc. A blog személyes naplóm

A rosszhírű alapítvány számomra átlátszó üres ígéretekkel és arrogáns, gátlástalan hévvel vette át az iskolát. Csakhamar sor került a szerződés előnytelen módosítására. Sorra nyílt fel a hasonlóan privatizált iskolák fenntartóinak szeme "megszűnt az ámokfutás" - jellemezték a helyzetet az összes vokis településen. A győri iskolát sorra hagyják el tanulói, tanárai. Bizonytalan a szeptemberi iskolakezdés. A blog ennek a folyamatnak a dokumentumait gyűjti össze elsősorban a Kisalföld Online-ra hivatkozva, de további forrásokat is összegyűjt (Népszabadság, Magyar Nemzet, Kossuth Rádió stb.)

Tudom, hogy sokaknak nem kell iskolatörténet, nem kellenek az én ömlengéseim sem, és szívesen felejtené a szeretett alapítvány körüli zűröket. Csak tudod "bűnösök közt cinkos, aki néma" - mondja a költő.

Amiről nem írok, az a ti dolgotok. Zita szívesen bevállal egy két újabb cikket. A kunsziget. hu oldalán is rátok vár az iskolát bemutató rovat. Lehet szórólapozni, bált rendezni meg egyebek. A pénz nem számít úgysem. Hajrá

Nyiffka Nyaffka 2008.06.23. 08:35:19

Kedves ÉRDEK-elt!
Látható mód Téged minden ÉRDEK-el!
Szerintem Te nem szülő vagy, érzékenységed és ÉRDEK-eltségedből az jön át ide a netre. Tudod, a szocializmusban is voltak boldog emberek, akik elégedettek voltak a rendszerrel, attól az még megbukott. A NOL féle - legyen üzlet az iskola - liberális eszmerendszer is meg fog bukni. Remélem, jön egy nemzeti kormány, aki elsöpri ezeket, a hazaárulókat. Országos és helyi szinten.
Nem a TANÁROKKAL, nem Veled, a rendszerrel van baj. Az átlagos pedagógus agy alatt van azért a Tiéd térfogata is érzékelhető mód. Mindenesetre, a nyaljuk a főnökség seggét agyi központ a megszokottnál nagyobbra nőtt Nálad fiatal korod ellenére. Vigyázz, mossad meg a nyelved, mielőtt a szádba veszed! (Flóraszept!)

érdekelt 2008.06.23. 15:56:35

ez esetben nagyon is tévedsz.
szerencsére nem vagyok és soha nem is akatam tanár lenni. elég a 2 gyermekemet nevelni...

így megint mellényúltál...

Nyiffka Nyaffka 2008.06.23. 22:09:58

Kedves ÉRDEK-eltelt!
Az a kérésem, hogy figyeld majd a gyermeked. Jövőre tedd ezt főleg a most végzett leendő 9. osztályos gyermekeddel. Ő pedig figyelje majd az osztálytársait, hogy mit szólnak hozzá, hogy a híres vokiból jött. Elég a falusi gyerek általános lenézését elviselni, ahhoz pluszban a vokit nem irigylem tőlük.
Sajnálom szegény gyerekeket, ennél rosszabb ómen nincs ma. Gyakorlatilag sokan (nem Én) a kisegítő iskolával egy szinten kezelik a győri vokit. Tudom, hogy nem igaz, de ezt hívják előítéletnek. Nekem ekkora kereszt kicsit sok lenne. Most nem Rólad, nem Rólam, a Gyerekekről van szó! A győri, abdai dunaszegi, csornai… gyereknek, fiad leendő osztálytársának nem magyarázod el, sem Te sem a Polgármester asszony, hogy a voki normális suli. Őbele a saját iskolájába eleve belé nevelték, hogy a voki a gazdag és hülye gyerekek iskolája, ahol, ha követel a tanár elküldik. A kettest hírből sem ismerik és egyéb, más legendák keringenek. Van még sajnos efféle bélyeget viselő iskola más is pl. Waldorf, Fundamenta. Hangsúlyozom, mielőtt feljelentenétek, hogy ezt hívják előítéletnek. Ebben lesz része szegény gyerekeknek. Ez egy ilyen ország, mely ellen nincs menekvés.
Szegény cigányokat is sokan lenézik, az afroamerikaiakat is, a homoszexuálisokat is. (Persze nem a vokiban, ott ebből a szempontból nincs gond.)
Szegény falusi gyerekeket is lenézik. Szegény vokisokat is lenézik.
Szegény kunszigeti vokisokat pedig még szívatni is fogják! Sajnálom a Gyerekeket. Sajnállak Téged is, mert nem lesz egyszerű szülőként megélned ezt, hisz most még mindig lebegsz.
Tudod néha nem árt mellé nyúlni.
Szép nyarat!

pen 2008.11.30. 20:10:22

Pénzgondok a sopronkövesdi iskolában
2008. 10. 05. 13:42:52
Azt mondja több sopronkövesdi tanár, hogy tizenöt millióval tartozik nekik az alapítvány, amelyik az iskolát működtette. Az alapítvány viszont azt mondja, már hónapok óta nem ők üzemeltetik az iskolát.


A sopronkövesdi általános iskolát ősztől megint az önkormányzat működteti. Tavaly egy győri alapítvány vette át az iskolát. A tanárok szerint tavaly novemberben kezdődtek a bajok.

"Az októberi fizetésünk már késett, illetve segítséggel tudott csak az alapítvány fizetni" - mondja az iskola igazgatónője.

A tanárok azt mondják, csak az elmaradt fizetésüket akarják. Már bíróságon is voltak.

"Gyakorlatilag az alapítvány március óta nem fizet a munkavállalóknak bért, a március havi bérünkel jogerős bírósági végzéssel rendelkezünk, ezzel inkasszót nyújtottunk be az alapítvány bankszámláira" - mondja Árvay Péter tanár.

Az iskolát tavaly üzemeltető Vocational alapítvány elnöke szerint a tanárok olyan pénzt követelnek tőlük, amelyet nem nekik kellene fizetni.

Nagy Ottó László szerint azért nem tudták az iskolákat tovább működtetni, mert nem kapták meg az összes állami támogatást. Az elnök elismeri, hogy van elmaradásuk a tanárok felé, de szerintük kevesebb, mint amennyit a tanárok akarnak.

"A követelését természetesen jogosnak ítélem, legalábbis kétésfél millió forint értékig. Ebben az összegben tartozunk mi még nekik. Ezzel szemben viszont nekünk is van a sopronkövesdi tanárokkal szemben követelésünk" - mondja.

Az alapítvány szerint a tanárok több pénzt vettek le a számláról, mint amennyi jár nekik. A tanárok viszont az alapítványt feljelentették az Oktatási Hivatalnál is. A vizsgálat szerint több szabálytalanság is történt. Csaknem egymillió forintra büntették az alapítványt.

A Vocational Academy már csak négy iskolát működtet a korábbi tizenegy helyett. Szerintük ezekkel nincs baj. A sopronkövesdi tanárok elmaradt fizetéséről a munkaügyi bíróság dönt hamarosan.
A TV2.hu-n található róla még videó is,illetve érdemes megtekinteni a forró a levegő a voctional academy körül c.oldalt a neten.Előzetesen annyit,hogy már több mint 37 millával lóg a voki a tanároknak.Jó "szórakozást" a videókhoz.

süti beállítások módosítása