HTML

egykor(i)iskola

egykor iskola, most mikrotérségi tudásközpont. Két hét alatt változott ekkorát és nekem tátva maradt a szám.

Utolsó kommentek

Skype

My status

2008.02.29. 17:39 ojcabojca

Majdnem száz éves

Illusztráció egy szakdolgozatból, amit Tünde részére készítettem. Elöl a második kisfiú a nagyapám, aki (szintén) nem érhette meg a 100. születésnapját, mert egy hónappal korábban meghalt. Mögötte az elöljárók. Leghátul Miklósy Imre aláírásával egy iskolaszéki jegyzökönyv.

3 komment

Címkék: gyökerek


A bejegyzés trackback címe:

https://kunsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr66359709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karóval jöttél 2008.02.29. 20:31:42


Szintén

Az ember megborzong, beleájul, ha gondolkozni kezd...

Lenyűgöz a kép, párhuzamokat keresek. Elöljárók; nézzük csak alakjukat: emelt fők, egyenes tartás, emberi méltóság, nyílt, őszinte és tiszta tekintetek. És az ablak: ablak, amelyen át messze, előre emelhetjük tekintetünket. (Nem tükör: a tükör a jelen, értelmes ember nem a tükörnek él - a tükör előtt cselekedeteinket számoltatjuk el.) Elöljárók: a falu jövőjét értelemmel, felelősen, egy egész évszázadra kihatóan megalapozók. Méltók a rájuk ruházott tisztségre és hálánkra.

Lenyűgöz a kép, párhuzamokat keresek. Aztán rá kell jönnöm: mindenféle összehasonlítás méltatlan volna az elődökhöz.

Ki viszi át és ki rettenti? Ma még nem tudható.

ojcabojca 2008.02.29. 20:56:35

Az ablak, az iskola ablaka. Valamiért fontos volt pontosan a friss vakolat előtt fényképezkedni

Nifka Nyafka 2008.03.01. 10:20:04

A mai döntéshozók közül talán nem akad egy sem, aki vér szerinti leszármazottja lenne azoknak a kiváló elöljáróknak, akik ott az iskola előtt fényképezkedtek anno. Egy részük máshonnan jött ide, hogy megváltsa a kunszigetieket, akik, úgy látszik szeretik a külső megoldást választani gondok esetén. Erre jó példa a NOL bevállalása is. A szellemi hagyaték végképp nem lelhető föl a döntéshozók közt, mert Őket a ma érdekli és nem a holnap.
süti beállítások módosítása