HTML

egykor(i)iskola

egykor iskola, most mikrotérségi tudásközpont. Két hét alatt változott ekkorát és nekem tátva maradt a szám.

Utolsó kommentek

Skype

My status

2008.03.27. 17:34 ojcabojca

Ünnep után

Az ünnepek alatt szünetelt a blogbejegyzés, de nem állt meg az élet. Vicces riport jelent meg nagyonnagy úrral a naplo-online oldalán. Itt - bár a kutya sem kérdezte Kunszigettel és velünk példálózott. Először 250, majd 300, ezúttal már 400 kiváló fiatal tanár közül választották ki szerinte a miki-tudi tanárait. Figyeljünk a számokra, amelyek ebben az egész történetben nagyon furcsán váltakoznak. 27 millió-56 millió... A nem euklidészi geometriában viselkednek így a mértani formák.
Azt hiszem, nem tudta megemészteni az egységes tanári fellépést.

El lehet olvasni szegény marcaltői kollégák véleményét.
- Kilátástalanság, kiszolgáltatottság, megalázottság. Sírva járok munkába reggelente.
Minden bizonnyal ez várt volna ránk is (ahogyan Nmagister álmában ezt zseniálisan megírta). Nem volt, nem is lett volna képviselői kéz, amely most olyan szorgalmasan hegesztette a 10 éve törött lábtörlő rácsot...

Nem állt meg az élet

Elterjedt, hogy a szabálytalanságok, szakszerűtlenségek híre az OM szigorú falai között is figyelmet kapott, bezárják a rosszhírű alapítvány iskoláit.

A minisztérium HEFOP 3.1.3 és 2.1 tanácskozásának helyszíne a rosszhírű alapítvány székházában lett volna. Néhány nappal a meghívó után a helyesbítő levélen már egy másik cím szerepelt. Úgy látszik nem akarták a rendezvénnyel legitimálni a végét járó szervezetet.

Nem állt meg az élet

Tucatjával jelentkeznek ki a gyerekek a győri iskolaközpontból. Minden jelenlegi állomáshelyemre érkeznek. Hogy kedvenc újságíróm szavait idézzem: ők tudják.

Ők tudják.

6 komment

Címkék: vég


A bejegyzés trackback címe:

https://kunsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr26399366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karóval jöttél 2008.03.27. 18:39:58

A Kisalföld március 26-i számában a hivatását magas szinten művelő, az életet jól ismerő de elferdíteni soha nem szándékozó Turbók Attila Úr Helyre-igazítás cimmel írt jegyzetet a Rábaközben eluralkodott szélsőséges közhangulatról, a mindennapokat megkeserítő haragvásokról, melyeket az alapítvány megjelenése váltott ki a szerencsétlen falvakban. Az újságíró nyilván már a NOL utáni időkre figyelve szorgalmazza az elvadult falvak közötti konszenzuskeresést, megbékélést.

De vissza lehet parancsolni a palackba a kiszabadult rossz szellemet? Meg lehet fordítani azt a tragikus közhangulatot, megosztottságot, ami Kunszigetet is immár jellemzi? Be lehet gyógyítani a sebeket?

És hogy tudjuk: nem csupán a "tizenvalahány" tanár sérelmeiről van itt szó! Ebben a faluban százával csapódtak be, tévesztődtek meg és szenvedtek el pótolhatatlan veszteségeket szülők és gyerekek! Itt felbomlott egy tradicionális közösség, szétszéledt egy aktív értelmiségi réteg, gyökerét vesztette számos olyan fiatal, aki majdani boldogulását már nem ebben a faluban fogja keresni, tudását nem ide igyekszik visszahozni, mert csalódott ebben a közösségben és megveti vezetőit!

ojcabojca 2008.03.27. 19:14:18

Kemény, de igaz.

Az egyik kunszigeti kötődésű főiskolai adjunktus mondta a kialakult helyzetről még augusztusban: elpocsékolni egy falu megbízható aktív értelmiségét bűn. Pótolni persze nem lehetetlen, de ezt sem percekben mérik.

nmgr 2008.03.27. 22:41:55

Olvasgatom a Kisalföldet (naná... :)). Egykori tanítók itt, nyugdíjas, nagy tiszteletnek örvendő tanárok amott, Tanítók fája Bogyoszlón és még lehetne sorolni. Az jutott eszembe, hogy Kunszigeten a sors valahogy úgy hozta, hogy talán még soha nem volt olyan, hogy kunszigeti (ez alatt értem, hogy itt élő) tanár a kunszigeti iskolából ment volna nyugdíjba. A jelen helyzetet látva erre az elkövetkezendő 30 évben sem nagyon lesz példa.

Horváth Attila 2008.04.10. 02:38:49

Na szeva Árpi.
Rég néztelek meg, gondoltam megsasolom írásaidat, kész novella:)
(most végeztem egy elmebeteg megrendelőm munkájával.) TE! most mi a baj a ráccsal?
szerintem mind1 ki csinálta de legalább megcsinálta, mióta a fiaim ide járnak azóta szar az egész, a Lóri 2 napig csinálta nem egyedül, és boldogan, mert ő és többiek tudják hogy fontos a biztonság ha gyerekről van szó, igaz te nem őt akartad (hogyis mondja) izélni de az ő verítéke van benne, persze nem azért mert formássan telt hanem mert meleg volt akkortájt.
amúgy meg elolvastam mindent.

na szia

ojcabojca 2008.04.10. 11:16:58

Konkrétan nem a Lórira gondoltam. Hanem arra a képviselőre, aki korábban le sem sz.ta, hogy balesetveszélyes, hiába írogattunk, nem égette volna magát társadalmi munkával. Most pedig hirtelen fontos lett neki, hogy együtt izzadjon a mesterrel...

Horváth Atila 2008.04.11. 01:00:24

halika

a sz.ta az a szarta akar lenni?:)
úgy baszélsz a tudod kiről mint a herry potterben a tudod kiről eehehehe

süti beállítások módosítása