HTML

egykor(i)iskola

egykor iskola, most mikrotérségi tudásközpont. Két hét alatt változott ekkorát és nekem tátva maradt a szám.

Utolsó kommentek

Skype

My status

2008.05.09. 22:54 ojcabojca

Tanulmányi kirándulás I.

A körzetesítés után Kunszigetre visszatért első végzős osztály képével kezdem a kirándulásos sorozatot és visszaemlékezést. Meg egy későbbi történettel, amit akkor szoktam elmesélni, amikor a barátaim azt kérdezték, hogy hol tanítok:
Hortobágyon kirándultunk az egyik évben az egész felső tagozattal. Teltház volt a puccos étteremben. A "márkás" borravalóhoz szokott pincérek gyanúsan méregették a melegítős, falusi csapatunkat. Ebéd után, amikor a saját fogyasztásunkat akartuk kifizetni (természetesen zsebből - nálunk a kirándulás költségeit a kollégák is kifizették, ami számomra nem is volt kis összeg, két tanárra és két gyerekre...) odajött az étterem főpincére és a következőket mondta: Tanár úr! Engedje meg, hogy a pedagógusok fogysztását az étterem állja. Nálunk ilyen illedelmes, csendes, tiszta diákcsapat még nem vendégeskedett.
A történet pár évvel később a Szentendre főterén álló étteremben megismétlődött. Hát ilyen helyen tanítottam én. És bár az utóbbi években a helyzet itt is sokat romlott, soha nem vallottunk szégyent.


Bakony 1992

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás


A bejegyzés trackback címe:

https://kunsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr79462033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása