HTML

egykor(i)iskola

egykor iskola, most mikrotérségi tudásközpont. Két hét alatt változott ekkorát és nekem tátva maradt a szám.

Utolsó kommentek

Skype

My status

2008.06.10. 19:29 ojcabojca

Suli-buli

Az utolsó hetekben a túlmelegedett iskolaépületben már nem nagyon lehetett tanítani. Még néhány felelet a jobb jegyért és vége. Egyébként is egymást érték a programok. Tűzoltóverseny, polgárőr verseny, juniális, falunap, és suli-buli.
Ezt a szokást a körzetesítés után elsőként itt végzett osztály találta ki (ofő Vica néni). Az akkor (szülők és gyerekek között) lelkesen fogadott, fiatal, helyi tanárok, tanítók benne voltak a mókában.
Az iskola kulcsának szertartásos megkeresése után ma már nem ismert korabeli "sztárok" dalai közül választottak a számunkra a nyolcadikosok. Azt kellett előadnunk a suli előtt. Fergeteges koncert volt. Vidám ballagás és tanár-diák seprűfoci egészítette ki a programot. Később jött divatba az egész falut helyszínül választó vicces akadályverseny.


A máskor szigorú tanárokon nevetni mindig szórakoztató


A feladat: sütikészítés



Akadályverseny sok nevetéssel

2 komment

Címkék: ünnepek


A bejegyzés trackback címe:

https://kunsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr5513540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nmgr 2008.06.10. 21:38:28

Akikre emlékszem:
Inci néni és Gabi néni a PaDöDö szerepében tündökölt, Toncsi bácsi Nagy Feróként a Beatrice Nyolc óra munka című slágerét adta elő, Vica néni Szinetár Dóra volt, Andi néni Csepregi Éva, Ica néni Szandi, Árpi bácsi pedig egy azóta méltán elfedett énekes: Csutka.

Arra is emlékszem, hogy az óvodások is ott tomboltak a suli-buli zenés részén.

Nyiffka Nyaffka 2008.06.11. 00:23:21

Az érvek egészen szívet szorítóak! Magyarországon több mint 3200 Önkormányzat van. Ebből akad 1 azaz egy, melynek az oktatás akkora teher, hogy gebinbe adja!
A kormányból talán Bajnai Gordonkáék, és a Hijjej Pitukáék, meg az Urbanisztikusok boldogan osztogatják az elismerést és az oklevelet, a különdíjat és a mitbánom én miket a jövőt eladóknak!
Lásd Kisalföld: Elismerés a falu megújításáért
Ott nyilatkozza az első ember, hogy:
Ha nem válnak alapítványi tagiskolává, a mostani tanévben mintegy 35 millió forinttal – jóval többel, mint korábban – kellett volna kiegészítenie a központi finanszírozás összegét az önkormányzatnak, ugyanis egyszerre csökkent az állami normatíva és az iskolai gyereklétszám. Ezt hosszú távon nem tudta volna megtenni, legfeljebb más feladatait veszélyeztetve.
Például a Thermál falu pojektet! Oppá!
süti beállítások módosítása