HTML

egykor(i)iskola

egykor iskola, most mikrotérségi tudásközpont. Két hét alatt változott ekkorát és nekem tátva maradt a szám.

Utolsó kommentek

Skype

My status

2009.12.19. 18:56 ojcabojca

Nekrológ

Drága Jó Irénke Tanító Néni!

Megrendülten állunk itt, kollégáid, szeretett tanítványaid, és a munkádat tisztelő szülők hamvaid körül körül.

Tanítónak születtél, a nemzet lámpása lettél, szerény, melegszívű, segítésre sosem rest, dicséretre mindig kész egyéniséged eleve alkalmassá tett a nemes hivatás betöltésére.

Nagy örömmel és sikerrel végezted munkádat - szülőfalunkban - a kunszigeti általános iskolában, több mint 25 éven át, mikor elsötétült hirtelen az ég, nem sütött a nap, nem világított a hold, csillagtalanná lettek az éjszakák, lehűlt a levegő, megszűnt a madarak csicsergése és az emberek sem értettek szót egymással.

Ekkor kerültél hozzánk, a győri Gárdonyi Géza Általános Iskolába a nagy múltú és kiemelkedő eredményekkel rendelkező oktatási intézménybe, hogy megmutasd nekünk, hogy kell igaz szívvel, izzó szeretettel gyermeket nevelni, alázattal, örömmel, példamutató hivatástudattal munkát végezni.
Mindenes lettél nálunk, dolgoztál alsóban, felsőben és felkelt a nap a lelkedben.
Szeptembertől újra csillogó szemű elsőseid lettek, tele voltál munkakedvvel. Ifjúi buzgalommal szívedben, ontottad szüntelen a szeretetet.

És eljött december közepének az a szomorú napja, mikor a felkelő nap elsötétült számodra.
Meghalt a nagyszerű tanító, kialudt a nemzet egy lámpása.

Életed, nemes és kitartó küzdelmed, fáradságot nem ismerő munkád követendő példa mindannyiunk számára. Emlékedet kegyelettel megőrizzük.

Isten Veled Kedves Irénke Tanító néni! Köszönjük, hogy köztünk szolgáltál.
 

Szalai Ferenc igazgató úr, a Gárgonyi Géza Általános Iskola igazgatójának beszéde. Elhangzott a kunszigeti temetőben 2009. december 19-én.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kunsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr971609562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása