HTML

egykor(i)iskola

egykor iskola, most mikrotérségi tudásközpont. Két hét alatt változott ekkorát és nekem tátva maradt a szám.

Utolsó kommentek

Skype

My status

2008.04.06. 21:13 ojcabojca

Ellenőrizetlen információ (rémhír) 1.

Egy kedves barátom (új kollégám) mondta.
A rosszhírű alapítvány győri iskolájában felmondott minden alsós tanítónéni, szünetel az oktatás. Akkora az átjelentkező tanulók száma, hogy új osztályokat kell számukra szervezni. A vészhelyzetben összehívott szülői értekezleten (Tényleg az milyen volt, amikor Kunszigeten emeletes buszos szülői értekezletet hívott össze, amikor még nem is az övé volt az iskola...) Szóval a szülői értekezleten nagyonnagy úr beismerte, hogy hiba volt a tehetetlen kis iskolák kapzsi felvásárlása. Az új helyzetben csak három iskolát fog fenntartani a győrit, a csornait és a (?)

A fenti információt csak egy olyan személy tudná mgerősíteni, akit nem köt a szci, bocsánat az alapítvány titoktartási szerződése és ott volt a győri szülőin.

5 komment

Címkék: vége nagyonnagy


A bejegyzés trackback címe:

https://kunsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr72414222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pen 2008.04.14. 15:24:56

A mai napon a kossuth rádió is foglalkozott reggel nagyonnagy alapítványi sulijával.Magkérdezték volna Őt is de nem érték el.
Majd a Kék Duna rádióban is bemondták,hogy április 20.-áig adtak haladékot a problémák rendezésére.
ÍGY LEGYEN.ÁMEN.

Karóval jöttél 2008.04.14. 16:49:34

Újabb országos napilap cikkez a VA-ról Csődbe vitték az iskolákat - alapítványi csörte az oktatásban
címmel a Magyar Nemzet mai számában.

pen 2008.04.14. 19:44:50

Érdemes meghallgatni a következő honlapon a Vokis híreket a következő lépésekben.
- MR 1.hu
- Hangtár
- MP 3 tár az MR 1Kossuth felett
- Hétfő 8 óra Hallgat
- 16 perc 30-tól szól a Vokiról a hír.

Karóval jöttél 2008.04.14. 21:35:15

És az online hír folytatása, már a nyomtatott sajtóban:
"Információink szerint számos intézményben az alapítvány nem tartja be az alapító okiratban, a működési engedélyben és a közoktatási megállapodásban foglaltakat. Nagyon kevés a szaktanár, van, ahol a szakos ellátottság csupán 50 százalék körüli, vagyis az órák felét nem szaktanár tartja. Nem egyenlítik ki a közüzemi számlákat, van iskola, ahol emiatt már a gázórát is leszerelték. A pedagógusok hónapok óta nem kapnak fizetést, és a tanárok lassan elfogynak az intézményekből. Több intézményben már annyira súlyos a helyzet, hogy többnapos szünetet kellett elrendelni. A szülők sorra keresnek új óvodát, iskolát gyerekeiknek, van, aki a közeli nagyobb településen talált helyet a csemetéknek, de olyan is akadt, akit az ausztriai Burgenlandba kellett átvinni. A marcaltői óvodában már a szülők is felléptek az intézményben uralkodó állapotok ellen, hiszen a folyamatos felmondások miatt alig van óvónő. Az osli általános iskolában odáig fajult a dolog, hogy egyik napról a másikra megszűnt a felső tagozat, mert a több hónapos elmaradt bérfizetések miatt összesen két tanár maradt az iskolában. Az oktatók nélkül maradt gyerekeken végül egy egyházi iskola segített. A kapuvári katolikus Páli Szent Vince Általános Iskola ugyanis a tanév vége előtt két hónappal átvette a teljes osli felső tagozatot. A gyerekek utazását sem az alapítvány, hanem az önkormányzat oldja meg. Sopronkövesden az alapítvány a korábbi ígéretekkel ellentétben pénzt követel az önkormányzattól, és azzal fenyegetőzik, ha nem fizetnek, bezárja az iskolát.
Úgy tudjuk, a csodát ígérő, ám ehelyett az intézményeket csődbe vivő Vocational Academy Közhasznú Alapítvány ügyében a Fidesz ma interpellációt intéz Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez. Az ellenzéki párt többek között arra kíváncsi, hogy a tárcavezető alá tartozó területileg illetékes közigazgatási hivatal - noha tud a botrányról - miért nem indít eljárást a szervezet ellen. A hatóság a nyilvánvaló törvénysértéséek ellenére továbbra is utalja a gyerekek után járó normatív támogatást az alapítvány számlájára."

nmgr 2008.04.15. 00:06:07

"A hatóság a nyilvánvaló törvénysértések ellenére továbbra is utalja a gyerekek után járó normatív támogatást az alapítvány számlájára." ...amit bizonyítottan nem a gyermekekre és az oktatásra fordítanak...
Régi mondás, de igaz: ha lúd, legyen kövér. Lopni csak nagy tételben érdemes, a kicsiket úgyis elkapják.
süti beállítások módosítása