HTML

egykor(i)iskola

egykor iskola, most mikrotérségi tudásközpont. Két hét alatt változott ekkorát és nekem tátva maradt a szám.

Utolsó kommentek

Skype

My status

2008.04.23. 20:52 ojcabojca

Tavasz - év vége

Így a tavasz derekán nagyon gyorsan telt az idő. Minden tanár megőrült (íratott, feleltetett), közben pedig peregtek az események. Gyereknap, ki mit tud, anyák napja, majális, tűzoltó verseny, osztálykirándulások, suli-buli, kompetencia mérés, Néptánc vizsga, Vizuális Műhely győri kiállítása, ballagás. Aztán a szokásos nyári táborok tervezése.

..és közben mindenkinek "berregett a madara"...


galamb az egykor(i) iskola tetőteréből fotózva

8 komment

Címkék: hétköznapok


A bejegyzés trackback címe:

https://kunsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr95439290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyiffka Nyaffka 2008.04.24. 23:22:18

A galamb a béke jele, s a fiókái még köztünk élnek, bízzunk hát, hogy majd lesz itt béke!
Alapvetően a legnagyobb gond az, hogy a tanároknak volt hozzáértése, bátorsága és kitartása, hogy nemet mondjanak. Másutt ez nem így volt. Kiszolgáltatottan hagyták, hogy egy gátlástalan, műveletlen újgazdag megalázott, kizsigerelt szolgái legyenek.
Ez itt a baj. Most a másik oldal is erősködik. Örvendeznek, tenyerüket dörzsölik, mert a kiszolgáltatott és elnyomott ifjakkal az iskola valóban olcsóbban működik. Igen ám, de olcsó húsnak híg a leve! Ezt a szegény szülők nem veszik észre. Szomorú. A művelt és több diplomával rendelkező testületi tagok el is hiszik azt, hogy az egykor(i)skolában jó iskola működik!
A galamb a béke jele, s a fiókái még köztünk élnek, bízzunk hát, hogy majd lesz itt béke!

tökömtele 2008.04.25. 12:20:44

miért kell a tanárokat belekerverni?
láttad őket nyafka tanítani?
tudod, hogy mit csinálnak?
voltál a nyílt napon?
ismered az eredményeiket?
vagy csak szokás szerint vagdalkozol?
csak vigyázz, nehogy egyszer magadat is megvágd... vagy társaidat.
szomorkodjatok!
nem tudjátok elviselni, hogy valami működhet? folytasd a s..gnyalást. csókolgasd ojcát és a többi "zendülőt"! megéri!

ojcabojca 2008.04.25. 16:41:38

A zendülőről:

Munkahelyem a Kunszigeti Általános Iskola jogutód nélkül megszűnt. Nem hagytam el. Az iskola épületében működő mikrotérségi tudásközpontban nem kívántam dolgozni. Az okokat nem kívánom minden nap újra leírni, ha lenyugszol, keresd meg itt a blogon - de én így döntöttem. Ez zendülés? Rábából sem tudtak mindenkit átcsábítani az Audihoz...

A tanárokról:

Soha, egyetlen bejegyzésben sem bántottam őket. Tény (amennyiben a Hírmondó pontos adatokat közölt), hogy a tantestület összetétele a szakos ellátás szempontjából szerencsésebb is lehetne, ha már 400 jelentkező közül lehetett választani. Próbáld megérteni: egy tanár "árát" ma nem az határozza meg, hogy mennyire ügyes, hanem az, hogy hány éve van a pályán és hány diplomája van. Ilyen szempontból as iskola működtetése tényleg drágább volt régen. 5 szakvizsgázott, több 2-3 diplomás tanár, 1 egyetemi végzettségű, zömében rutinos (te úgy mondanád öreg), a bértábla "vastagabb" oldalán álló kolléga. (Azért ne olyan nagy számra gondolj, de a járulékokkal együtt drágább, mint most.)

Legyen béke, boldogság, éljen és virágozzon a nagyonnagy birodalom, hogy évek múlva se legyen miért szomorkodni. Ne legyenek az itteni kollégák, 10 másik falu tanáraihoz hasonlóan "egy gátlástalan, műveletlen újgazdag megalázott, kizsigerelt szolgái"!

Nyiffka Nyaffka 2008.04.26. 07:34:09

Kedves VizelőszervTele!
A struktúra meghatározza az egyes elemek működésének a minőségét. Attól tartok, hogy ennek a megértése a rád nehezedő altesti nyomás miatt nehézséget okoz számodra.
A csodapalotának nevezett győri üzemcsarnok már bizonyította, hogy a fenékig tejfel gyártási technológiája még ott sem tökéletes. A szülők egy része ott már a mentőcsónak fele vette az irányt. Ők pedig jártak már talán több kirakatos nyílt napon. Nem a tanítókkal van baj Kedves honfitársam, a struktúra beteg.

Nyiffka Nyaffka 2008.04.26. 16:01:16

A GYŐRI Közélet nevű (Kunszigeten Hírmondó) újság írja, hogy a VA vezérképviseletére 1330 leendő első osztályosból 5, azaz öt főt írattak. Ez a tény vélhetően arra utal, hogy ahol valóban szabad az iskolaválasztás, ott bizony a jelentkezők 5/1330 = 0,3759% választotta a bázisközpont tudáscentrumát.
Azt gondolod kedves VizelőszervedTele, hogy a központ nem minősíti az alrendszereket? Nem a tanárokkal van a baj, ők csupán kizsákmányolt, kiszolgáltatott helyzetben lévő derék becsületes és lelkes dolgozók.
Lengyelországban a nemesség annyira lusta volt, hogy nem is gazdálkodott. Kiadta a birtokot a tiszttartónak. A tiszttartó nyúzta meg a jobbágyokat! Kunsziget földesurai követik a lengyel példát!

Karóval jöttél 2008.04.26. 16:57:14

Legkésőbb 2010-ben pedig elérkezik a földesurak felszabadítása.

Örkény, ha élne még szegény, biztosan írna Kunszigetről...

Horváth Attila 2008.04.27. 03:01:42

Vizelőszervtele :) ez a név jóóóóóóó, naggyon jóóóóó.

teccik a krativitás

Nyiffka Nyaffka 2008.04.28. 23:52:20

Pontosítsunk! Győrben minden 266 gyermekből 1 iratkozott a VA Központi Iskolájába! Ez azt jelenti, mintha a kunszigeti gyermeklétszámmal számolva 19 évente iratkozna be 1 gyermek az iskolába. Ezek szerint, ha legutóbb 1989-ben Öttevényre iratkozott volna 1 gyermek, akkor most került volna sor Kunszigetre, hogy ott is legyen már mutatóban 1 iskolás!
süti beállítások módosítása